Bærekraftig turisme

Bærekraftighet

Som en del av den bærekraftige utviklingen innenfor reiselivsbransjen anerkjenner vi vårt ansvar og vår forpliktelse til å bevare naturen og miljøet. Vi ønsker å skape minneverdige opplevelser for gjestene våre, samtidig som vi minimerer fotavtrykkene vi etterlater oss.

Vi er nå i gang med prosessen med å få miljøsertifisering fra The Eco-Lighthouse Foundation. Som en del av miljøsertifiseringen er vi forpliktet til å jobbe spesifikt med bærekraft og forbedre våre miljømessige prestasjoner på områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energiforbruk, innkjøp og transport.

Vårt mål er å skape bærekraftige opplevelser i harmoni med miljøet, naturen og det lokale fellesskapet. Vi er takknemlige for det lokale fellesskapet ved våre reisemål og tror på å støtte lokale aktører. Derfor velger vi å donere en del av billettinntektene fra «Guidet tur til Nordkapp» til Kamøyvær, til bruk til vedlikehold. I Lofoten betaler vi avgift for hver bussgrupper vi tar med til stranden på Haukeland.

Bærekraftig reisemål

Tromsø er en av 16 destinasjoner i Norge som er sertifisert som bærekraftig reisemål. Den arktiske hovedstaden er en populær destinasjon, og gjennom bærekraftig turisme bevarer man miljøet, det lokale fellesskapet, kulturarven og økonomien. Å bli sertifisert som bærekraftig reisemål krever dedikasjon og hardt arbeid over lang tid for å systematisk redusere negative konsekvenser av turisme.

I 2020 lanserte Visit Tromsø-Region AS et kvalitetsmerke for sine partnere – «Godkjent av Visit Tromsø». Dette er et kvalitetsmerke som viser gjester hvilke leverandører som er del av den organiserte reiseindustrien i Tromsø-regionen. ArctiC Guide Service er stolt bærer av merket «Godkjent av Visit Tromsø».

Neste på listen

Å bli sertifisert som bærekraftig reisemål tar mange år med arbeid, og det krever godt samarbeid mellom lokalmiljøet og reiseindustrien. Ved å bevare lokal natur, kultur og miljø, styrke sosiale verdier og være økonomisk forsvarlig, er målet å sikre at reisemålet er et flott sted å både bo og besøke. I året som kommer forventer vi at en av våre andre destinasjoner – vakre Lofoten – også blir sertifisert.