7 gode grunner til å besøke Nord-Norge om høsten

1. Mindre folk 

Når sommersesongen er over, forsvinner også de store folkemengdene (sett bort i fra i år da). Det betyr mindre kø og ventetid ved attraksjoner og severdigheter. Gå gjennom gatene og blend inn med lokalbefolkningen i stedet for å havne bak de store turistgruppene. Reising utenom høysesongen betyr også at prisnivået på hotellrom og flybilletter gjerne er lavere, som jo er en god bonus. 

2. Fargerikt landskap 

På denne årstiden bugner landskapet  av de vakreste høstfarger. Nyt synet av den rosa kveldshimmelen og trærne som som farger omgivelsene i alt fra grønt og gult til oransje og rødt. De fantastiske fargene i naturen er med å gjøre høsten til en koselig og spennende tid. Og for de fotointeresserte finner man uendelig med nydelig høstmotiv. 

Foto: Odd-Petter T. Jensen


3. Fjellturer

Nyt den friske høstluften til fjells i fargerike omgivelser. På denne tiden er det gjerne lite trafikk på fjellet og man får god plass til å nyte en pause underveis eller på toppen. Samtidig som temperaturene synker eksploderer naturen i farger, og med rim om morgenen og solfylte dager er dette en perfekt tid til å vandre i fjellene. Høsten er en flott årstid for opplevelser i naturen og på fjellet. Husk varme klær! 


4. Nordlys

Du trenger ikke vente til vinterkulda setter inn for å oppleve nordlyset. På høsten kan du få oppleve det vakre fenomenet uten å måtte risikere å få neglebitt. Nordlyset kan til og med være synlig fra slutten av august. Selv om det begynner å bli noe kaldere er det fortsatt behagelig temperaturer til å være ute på kveldstid for å se, og kanskje også fotografere den grønne dame. Nordlyset er også kjent for å være svært aktiv rundt høstjevndøgn som er i slutten av september, og med kveldsmørke fra kl. 18:00 gir høsten altså optimale forhold for å kunne se nordlyset. 

Foto: Eric Fokke


5. Kongekrabbe

Høsten er tiden for å bytte ut grillsesongen med deilig sjømat. Selv om sjømat for de fleste kanskje er mest typisk for sommeren, er altså havets delikatesser på sitt beste på høsten. Som for eksempel kongekrabben som på denne tiden er mest kjøttrik, som igjen gir en god kvalitet på maten. For å gjøre måltidet enda mer spennende kan man bli med på kongekrabbesafari hvor man får blir med på reisen til kongekrabben fra havets dyp og frem til den er spiseklar på tallerkenen. 


6. Skogens delikatesser 

Høsten byr også på andre delikatesser - i skogen venter både sopp og bær på ivrige plukkere. Naturen byr altså på rike muligheter for sanking av forskjellige delikatesser og takket være allemannsretten kan man fritt plukke både bær, urter og sopp som normalt ville kostet skjorta i butikken. Ikke bare er naturens ressurser sunt, men det smaker også ekstra godt når det er selvplukket. 


7. Innekos

Nå er det endelig tid for å kunne kose seg inne igjen med god samvittighet. Enten det er foran peisen med noe varmt å drikke, i sofaen med et ullpledd, på hyttetur eller på en bedre middag i godt lag. Typisk norsk så blir jo kosen ekstra kos hvis man faktisk har vært en tur ute i den friske høstluften først!