Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Tromsø

Byferie med barna i Tromsø? Her finner dere mange morsomme og spennende aktiviteter til både små og store. Velg mellom aktiviteter skreddersydd spesielt til barn og aktiviteter som passer til hele familien. Kom tett på det arktiske sjø- og dyrelivet på Polaria, nyt naturopplevelser til fjells og til skogs, lek og lær på verdens nordligste vitensenter eller besøk et av byens mange museer for et dypdykk i historie. Ta en titt på våre anbefalinger av topp 5 barnevennlig aktiviteter i Tromsø her!

Polaria, Tromsø

1. Polaria

Polaria er ikke bare verdens nordligste akvarium, det er også et opplevelsessenter fylt med kunnskapsrike opplevelser og aktiviteter. Her kan hele familien dra på en oppdagelsesferd hvor man gjennom bruk av flere sanser får utforske livet under havoverflaten i Arktisk, og hvordan det er avhengig av livet på land.

På Polaria finner man utstillinger med arktiske temaer, akvarier av ulike størrelser, to typer seler, og man kan også nyte fantastiske filmer fra Nord-Norge og Svalbard i attraksjonens egen panoramakino. I tillegg er selve bygningen til Polaria i seg selv verdt en titt med sitt design som representerer isflak som er blitt presset opp på land. Et perfekt sted å dra for å felles opplevelse og aktivitet til hele familien.

En av de mest populære aktivitetene på Polaria er trening og fôring av deres fire seler, som består av 2 storkobber og 2 steinkobber. Det finnes faktisk bare to steder i verden hvor man kan oppleve storkobbe på nært hold, hvor Polaria er et av de. I akvariene får man også oppleve andre nordlige arter som fisk, planter, sjøstjerner, kråkeboller og skalldyr i mange størrelser og fasonger. Et besøk her gir både de voksne og barna en unik mulighet til å komme tett på det arktiske sjø- og dyrelivet.

I sommer tilbyr også Polaria skreddersydde aktiviteter til barn i aldersgruppen 6-12 år. Gjennom arktiske kunnskapsbasert aktiviteter kan barna bli sel-spesialist, mini-biolog og miljøekspert på Polaria. Det er spennende og lærerike aktiviteter som kombinerer kunnskap med lek. Tilbud inngår i inngangsbilletten, og medfører ingen ekstra kostnader.

Sherpatrappa, Tromsø

2. Sherpatrappa

Sherpatrappa er byens mest populære turmål og et must for ferien i Tromsø. Denne turen er en fantastisk måte å se byen på, og er samtidig en passende aktivitet for hele familien. Trappen gjør terrenget fint å gå i, og man finner også flere benker på veien opp hvor man kan nyte en pause samtidig som småfotene får hvile seg litt.

På toppen 410 moh blir man møtt med byens beste utsikt. Her kan panoramautsikt utover byen med sine øyer, fjorder, fjell og hav nytes. På Fjellstua café kan hele familien kose seg med lunsj eller bare noe godt å drikke. Eller man kan nyte medbrakt niste til den spektakulære utsikten og den fantastiske aktiviteten.

Husk, skulle man kjenne at gåturen begge veier blir for mye for store og små, har man mulighet til å ta fjellheisen ned, Eller motsatt om man vil - heisen opp og trappen ned. En morsom måte å komme seg opp og ned fjellet på.

Denne fjellturen har alltid vært en favoritt hos lokalbefolkningen, også før trappen ble til, noe som førte til at stien ble preget av stor slitasje. Dette dannet grunnlaget for å lage en mer bærekraftig sti som kan håndtere alle besøkende. Resultatet ble Sherpatrappa med 1300 trinn - en av de lengste i Norge av sitt slag, og en opplevelse og aktivitet i seg selv. Denne bør man ikke gå glipp av i Tromsøferien!

Fjellet med Sherpatrappa er lokalisert på fastlandet i Tromsdalen. Har man med seg de små kan det være lurt å ta rute 26 som stopper like ved Fjellheisen nedre stasjon. Har man bil er det også muligheter for betalt parkering ved nedre stasjon.

Nordnorsk Vitensenter

3. Nordnorsk Vitensenter

Utforsk, lek og lær på verdens nordligste vitensenter og planetarium. Vitensenteret byr på mye lærerik moro og nærmere hundre interaktive utstillinger med ulike temaer og vitenskapelige fenomener som energi og miljø i nord, klima og vær, himmelen over oss, og kropp og hjerne. På vitensenteret finnes også Norges største digitale planetarium hvor kunnskap og opplevelser rundt nordlys og astronomi blir formidlet gjennom 360-graders planetariumsfilmer.

Et besøk på Nordnorsk vitensenter passer til de nysgjerrige i alle aldre, og byr på spennende og morsomme aktiviteter til hele familien. Her kan både barn og voksne leke, utforske i lag og ha det gøy. De mange interaktive installasjonene er fordelt på 4 temaer og over 3 etasjer, så her er det luftig og godt med plass til å utforske og leke.

Enten man vil finne ut mer om det magiske nordlyset, studere jordas magnetisme, lære mer om værfenomener, utforske måter å lage energi på eller utforske hvordan kroppen ser ut og virker - er Nordnorsk vitensenteret stedet. Her vil garanter både små og store lære noe nytt. I sommer har også vitensenteret noen nye morsomme aktiviteter tilgjengelig , som skaperverskted og eksperiment lab. På skaperverkstedet kan man blant annet lage eget vinyltrykk på eksempelvis en t-skjorte eller et handlenett. Ta gjerne med eget plagg for å lage trykk på, så har man et flott sommerminne å ta med seg. Videre kan hele familien få bryne seg på spennende aktiviteter med bygging, eksperimenter og utfordringer.

På vitensenteret er det også lagt til rette for en liten pust i bakken i deres pausekrok. Her kan de voksne nyte en kopp kaffe og barna en is til nydelig utsikt mot Tromsdalstinden og fjellrekkene i øst. Det er også lov å ta med medbrakt nistepakke.

Nordnorsk Vitensenter ligger ved universitetsområdet i Tromsø, og har gode bussforbindelser og muligheter for parkering for de med bil. Til fots tar turen fra sentrum til vitensenteret ca. 40 friske minutter.

Norges Arktiske universitetsmuseum

4. Norges Arktiske universitetsmuseum

Norges arktiske universitetsmuseum, også kjent som Tromsø Museum, tar deg med på en reise gjennom nordnorsk samfunn-, natur- og kulturhistorie. Dette formidles via bilder og tekst, lyd og lys, og viktige funn som er på display i museets mange utstillinger. Så her er det en aktivitet som er spennende og lærerikt for både voksne og barn.

På museet er det lagt opp til man selv kan prøve, utforske og oppleve. Så et besøk på universitetsmuseet er en ypperlig aktivitet som kan engasjere hele familien. I utstillingene finner man knapper og gjenstander man kan trykke og røre på, og rundt omkring finner man også spørsmål og oppgaver man kan besvare - enten alene eller som et lag.

Gjennom de ulike seksjonene får man kunnskap og innsikt i historien, kulturen og naturen i nord. Fra arktisk dyreliv, samisk kultur, arkeologi, geologi, kirkekunst og nordlys omfavner museet utstillinger bredt. Museet har flere permanente utstillinger som tar for seg det arktiske dyrelivet og hvordan menneskets evolusjon har påvirket dyrene og naturen, samisk kultur og deres utvikling til et moderne urfolk, og kirkekunst og gjenstander fra gamle nordnorske kirker. På museet kan man også lære mer om nordlys og faktisk få oppleve fenomenet året rundt.

Museet har også midlertidige utstillinger. I sommer har de språkutstilling om arvespråk, flerspråklighet og dialekter basert på forskning i Nord-Norge. I denne utstillingen kan man leke seg gjennom og teste familiens kunnskap i og om språk gjennom utstillingens mange oppgaver.

Charlottenlund aktivitet- og fritidspark

5. Charlottenlund aktivitet- og fritidspark

Midt på Tromsøya ligger det populære aktivitets- og friluftsområdet Charlottenlund. Parken er et kjært rekreasjonsområde for de lokale sommer som vinter, og området byr på et mangfold av aktiviteter og fasiliteter for hele familien.

I sommerhalvåret kan parken friste med 9-hulls frisbeegolfbane, 2 sandvolleyballbaner, klatretårn, ballbinge, kunstgressbane som også er oppmerket for dødball, pumptrack for sykling og skateboard, buldre- og klatresteiner, løpebane, løyper for stisykling og tuftepark. På vinteren legges det til rette for vinteraktiviteter på hele området med skiløype, hoppbakke, skøytebane, kuleløype og akebakker.Med andre ord - byens beste plass for utelek og moro til både store og små.

I parkens omgivelser er det også rom for hygge og kos. Det finnes 2 gapahuker tilrettelagt med bålplass, samt flere andre bålplasser med bord og benker tilgjengelig. Perfekt til å nyte en matbit og pause på mellom alle aktivitetene, eller om man vil nyte middagen ute i frisk luft.

Charlottenlund området er en perle av et fristed kun kort vei unna sentrum og er lett tilgjengelig både til fots, sykkel, buss og bil. Parken er til fri bruk for alle og strekker seg over et godt området, så her er det ingen trengsel. Her finnes det også inngjerdet hundepark for de som har med en firbeint venn på ferien.

Parken er driftet av Bydrift Park. Servicehus med to toaletter og vannkran ute, i tillegg til søppelsilo og boks for engangsgriller er også tilgjengelig på området.

Vi i Arctic Guide Service har en enorm lokalkunnskap og i kombinasjon med erfaring i fellesskap med lokale partnere sørger vi for mange spennende og uforglemmelige aktiviteter i Tromsø. Vi arrangerer turer og aktiviteter for grupper i alle størrelser – enkeltpersoner, familier, venner, bussgrupper, cruiseskip og Hurtigruten. Hos oss finner du aktiviteter som varer fra timer til flere dager - velg det som måtte friste mest!

Du er velkommen til å ta kontakt med oss for mer informasjon om våre aktiviteter i Tromsø, og setter pris på å dele vår lokalkunnskap med nysgjerrige gjester.