Reine og Å - Lofoten Hotspots

Bestill turBestill tur

Denne turen, som besøker de siste to øyene som er koblet til veien, viser at når det kommer til landskap, så har hver øy sin helt egen karakter. På Flakstad følger du den ytre kysten, hvor havet strekker seg uforstyrret hele veien til iskanten av Nordpolen. Du passerer en sjarmerende kirke fra 18. århundre og en lang kurve av en uberørt strand. På en solskinnsdag gjør den hvite stranden og den nesten tropiske fargen på havet det vanskelig å tro at du er nesten 200 kilometer (120 miles) nord for polarsirkelen! Når man fortsetter sørover, blir fjellene mer slående på vei til øyen Moskenes. Her ligger veien ved føttene på de røffe granittfjellene. Over Reine ser man den spektakulære fjordutsikten Time Magazine kåret til en av de ti beste utsiktene i verden.

Ved slutten av hovedveien ligger den lille landsbyen Å, hjem til både Norsk Fiskeværsmuseum og Lofoten Tørrfiskmuseum. Hos førstnevnte kan du få innsikt i Ås historie og livet til fiskerne før i tiden. På Tørrfiskmuseet kan du lære om den store prakten til Lofoten-fiskerne, nemlig den norske arktiske torsken, og hvordan den blir tørrfisk. Hvis museum ikke er din greie, er det masse annet å utforske i Å, så vel som butikker, kaféer og bakeriet du kan besøke.

Tilbaketuren tilbyr en fantastisk ny utsikt hver gang veien sviner. Tilbake på øyen Flakstad er den fortryllende landsbyen Nusfjord ansett som en av de best bevarte fiskelandsbyene i Norge. Her har de historiske bygninger, shoppingmuligheter og tradisjonelle bakevarer, og dette idylliske stedet er siste stopp før vi returnerer til Leknes.

Bestill turen nå

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Høydepunkter

  • Vår bestselgende tur
  • Fantastisk landskap
  • Varierte opplevelser

Varighet

6 timer fra Leknes

Inkludert

Guide

Ekstra: Transport, Inngang Nusfjord, museer

Nyttig å vite

Ta med

Tilgjengelig

1. september - 15. mai

Pris

Avhengig av gruppestørrelse. Pristilbud på forespørsel.