Lofotens øyer og utsikter

Bestill turBestill tur

Denne turen sørover tar deg med til tre av Lofotens hovedøyer. Fjellene ser man alltid i horisonten, men landskapet endrer seg gradvis, en røff kystlinje til frodig jordbruksland, før du kommer til den fantastiske panoramautsikten over landsbyen Unstad på Vestvågøy. Denne lille bondelandsbyen ligger mellom grønne jorder, i en klassisk U-formet dal formet av isbreen, mens Norskehavet strekker seg forbi horisonten. Fjellene blir mer taggete og dramatiske jo lenger sør du kommer.

Neste stopp er Nusfjord, Norges eldste og best bevarte fiskelandsby. Denne idylliske landsbyen, som er bygget rundt en havn med utsikt over en krykkjekoloni i ene enden, er i dag et museum under åpen himmel hvor historiske bygninger er utstillingen. Landsbybutikken, som har vært i drift siden 1907, selger ikke bare dagligvarer, men også suvenirer.  

Etterpå kjører man tilbake dit man kom fra, så man kan utforske den sjarmerende landsbyen Henningsvær. De fleste av fiskelandsbyene er skjermet av de omkringliggende fjellene, men Henningsvær er unik fordi den er omringet av vannet. Havnen er, som vanlig, hjertet i landsbyen, og utsikten fra havnen, med fjellet Vågakallen i bakgrunnen, er svært ettertraktet blant fotografer. Veien fra Henningsvær snor seg mellom imponerende fjell på den ene siden og spredte småøyer på den andre, før du returnerer til Svolvær.

Bestill turen nå

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Høydepunkter

  • Utrolige landskap
  • Sjarmerende, varierte landsbyer
  • Den totale Lofoten-opplevelsen

Varighet

8 timer fra Svolvær

Inkludert

Guide, transport, inngang

Nyttig å vite

Ta med

Tilgjengelig

1. september - 15. mai

Pris

Avhengig av gruppestørrelse. Pristilbud på forespørsel.